Wat maakt ons project uniek?

Door deel te nemen aan ons project, vergroot je niet alleen je talenkennis, maar groei je ook persoonlijk en durf je meer ondernemen. Doe mee en ontdek de kracht van verhalen in een inclusieve gemeenschap!

Verken onze unieke voorleesprojecten! Mensen met migratieachtergrond oefenen niet alleen Nederlands, maar delen trots hun thuistaal en cultuur.

Verken ons unieke voorleesproject  'Vivastoria op pad'!

Interactieve voorleessessies bouwen aan taalvaardigheid, sociale connecties en zelfvertrouwen, terwijl nieuwe plekken in de stad de horizon verbreden.

Een ervaring van één van onze vrijwilligers

“Voor het project voelde ik me niet zo thuis in België. Het project heeft me geholpen om me in België thuis te voelen. En na het project was ik meer gemotiveerd om Nederlands te spreken.”
Zülal, vrijwilligster

Een ervaring van één van onze vrijwilligers

“De samenwerking met VivaStoria deze zomer was bijzonder aangenaam. De boekenbakfiets vol boeken in allerlei talen heeft de troeven van meertaligheid nog maar eens in de verf gezet. Terwijl vrijwilligers vaak te horen krijgen dat ze focus moeten leggen op het Nederlands werd er bij VivaStoria ruimte gecreëerd voor hun eigen taal. Een belangrijk stuk erkenning dat mensen die nieuw zijn in België vaak ontnomen wordt.”
Lani, Refu Interim, regio verantwoordelijke Gent

Vivastoria op pad. Een betoverend meertalig voorleesproject voor taal, diversiteit en inclusiviteit.

In dit hartverwarmende initiatief komen (meertalige) vrijwilligers samen om kansengroepen in Gent te ondersteunen.
Onze missie is niet alleen gericht op taalverwerving, maar ook op het koesteren van culturele rijkdom en het bevorderen van inclusiviteit.

meer info

Voor-deur-lezen. Start binnen de wijkschool en breidt zich verder uit tot aan het de voordeur in de wijk.

De wijkschool van de 3de graad bevordert leesplezier en -vaardigheid.
Voor-deur-lezen verbindt buurtbewoners, creëert een schakel tussen school, leerling, bewoner en buurt, en staat voor sociale cohesie in de buurt.

meer info

Eigenschappen van onze projecten. Onze projecten zijn gericht op het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid, educatie en het welzijn van individuen.

Voorleesplezier

Partnerschap

Wijkverbindend

Thuistalen

Sociale interactie

Zelfvertrouwen groeit

Laagdrempelig

Samen zijn

Jij wilt ons graag versterken in iets dat je hier nog niet terugvindt? Stuur nu een mail en laat het ons horen.